maanantai 28. marraskuuta 2011

bad hair day

olin aatellut siis laittaa teille niitä keittiökuvia, seinällä olevan uuden tekstin kera (open 24h näyttää nytkin oikein kivalta mutta mietityttää pitäiskö kuitenkin maalata kirjaimet valkoisiksi...luulen että pitäisi...) mutta joku käsittämätön perhe oli sotkenut keittiönsä ihan sellaiseksi hirvitykseksi että siitä ei pystynyt ottamaan kuvia... Tai siis äiti ei jaksanut siivota kunnolla tänään... laiska maanantai-äiti... :) Sen sijaan ajattelin laittaa teille kuvia mun toisesta maanantai-tilanteesta; tänään oli sellanen vakava badhairday-päivä. Aamulla oli tarkoitus mennä suihkuun ja pestä hiukset, mutta aamulla se aika hävisi johonkin tyhjiöön oudolla tavalla ennen kuin ehdin kissaa sanoa (yhtä ehdin kyllä ohimennessäni höykyttää kun raapi sohvaa...), ja sitten se olikin jo lapset pukuihin-ulos ovesta-pikamarssia jonossa autoon-startti ja menoksi lievää ylinopeutta ajaen -tilanne, eikä siinä ketään enää paljon äidin hiustenpesu kiinnostanut - ei edes äitiä itseään ;)

Mutta siis kenkä- ja laukkupaljouden lisäksi talosta löytyy läjäpäin HUIVEJA, kesähuiveja, syksyhuiveja, talvihuiveja, pieniä huiveja, isoja huiveja... Ja mikä parasta, sellaisia huiveja joilla voi peittää puoli päätä tällaisena päivänä :) Vielä kun laittaa kaveriksi jonkun tällaisen supershiny-lakkatakin niin ei kukaan ehdi edes huomata hiuksia... Ostin takin vasta ja oon tykännyt siitä tosi paljon, kestää säätä ja pitää myös lämpinä. Ja kiiiiltääää :)
Toteutan tämän likaisen tukan huivikampauksen seuraavasti - ja nopeasti:
1. hiukset harjataan mahd. selviksi...
2. vips pää alaspäin ja lakkaa perään...
3. löysälle ponnarille koko nippu...
4. toisella hiuslenksulla tai pinneillä nutturalle...
5. ja taas suihkutetaan vähän lakkaa...
6. jos löytyy niin kivoilla irtoleteillä tai pannalla (tsekkaa alin lähikuva) saa kivan detaljin huivin lisäksi...
7. koko homman päälle muutama kierros kivaa huivia ja sillä selvä :)

En omista, mutta kuivashamppoo voisi olla aika hyvä tuon ekan vaiheen lakan sijaan? Veikkaisin ainakin.

Aina ei voi joka paikkaan pipo päässä marssia niin välillä pitää viritellä muuta - tai ehkä kannattaa myös silloin tällöin pestä hiukset :) Taidanpas suunnata tekemään sen nyt heti, joku raja siinäkin kuinka paljon huivilla voi korjata ;)

Öitä!

2 kommenttia:

Monalisa kirjoitti...

Mummi mua joskus valisti että ennen vanhaan käytettiin perunajauhoja kuivashamppoona. Täytyy kyllä tunnustaa että sitä tuli kokeiltua ylä-asteellä ;D
Pakko kyllä mainita yksi porsaanreikä tohon sun ohjeeseen, eli: onnistuu, paisi jos omistat älyttömän liukkaat hiukset ja niistäkin puolet ovat pudonneet jonnekkin matkalle ;)

Niinamaria kirjoitti...

meidän äippäkin joskus puhui tuosta perunajauhosta! Ja kokeilin myös :) Sopi äidin kauniille blonditukalle mutta tyttären tummemmasta pehkosta tuli semmoinen harmahtava...:) Mutta liukkaus hävisi :)