perjantai 11. marraskuuta 2011

vähän enemmän talosta

1900-luvun alkupuolen talosta siis puhutaan, taisin tuossa aiemmin vain mainita että vuosisadan alkupuolen mutten sanonut minkä vuosisadan :) eli tulipas tuokin tarkennettua.

Minulla ei ole käytännössä lainkaan ennen remonttia otettuja kuvia, mutta kokonaisuus oli silloin erittäin persoonallisesti edellisten omistajien näköinen. Löytyi keltainen keittiö, punainen huone, vihreä huone, punaiseksi maalattu takka ja kolmella-neljällä muovimattokerroksella päällystetty lautalattia, tumma paneelikatto ja PAAAALJOOON mäntypaneelia kaikkialla, pari huonetta ihan samassa mäntyisessä sävyssä katosta lattiaan. Muuten varmaan ihan jees, mutta minulla on vakavia ongelmia puunvärisyyden suhteen, varsinkin kun sitä on runsaasti. Eli minun valko-harmaa-musta-beige-värimaailmani saavuttamiseksi vaadittiin ja vieläkin vaaditaan suht' monta kerrosta maalia ja mattojen irti repimistä :) Mutta pikkuhiljaa on alkanut koti näyttää siltä kun visiot päässä näyttivät sisäänmuuttaessa ja aika paljon valmistakin alkaa jo olemaan. Yritän tästä pikkuhiljaa alkaa valotella jo tehtyä huone kerrallaan. Vähän tulikin jo laitettua kuvaa tuosta olkkarista mutta tässä vähän lisää selityksineen.Tuo nurkka on ihan sellainen äidin oman laatuajan unelmahetkien toteuttaja, kun saa istua nojatuoliin takkatulen ääreen ja lukea kirjaa pimeänä syysiltana... Vielä siihen päälle valoksi joku ihanainen kynttilälyhty... Haku päällä edelleen siltä osin. Takka on siis vanha pönttouuni-kakluuni, korkeusluokkaa melkein kattoon asti, lämmittää ihanasti ja varaa lämpöä ihanasti; illan poltetun pesällisen jälkeen suloista lämpöä hohkaa vielä aamuisille unisille heräilijöille :)


Olohuoneen tämän viikon ehdotun sisustusmielenkohotus oli ihana käsinvirkattu matto!! Olen itse virkannut vastaavia pienemmässä mittakaavassa mutta isoon ei ole riittänyt hermot eikä aika, mutta nyt löytyi valmiina tämä upeus. Ihan kuin iso pannunalunen :)


Lisäksi vielä sohvannurkkauksesta kuvaa, siinä näkyy tämän huoneen pahin puute - kattolistat still missing... Mutta seinä on muuttunut vaalean beigeksi, lattian laudat kaivettu esiin, hiottu ja hiottu ja maalattu ja maalattu. Ja kattokin on vaihtunut tummasta vaaleaan. Seinällä näkyy omasta valokuvasta tehty kolmeosainen teos, canvakselle printattuja ja kiilakehyksiin laitettuja ovat taulut. Äidin ja tyttärien reissusta kuvia mieleenpainuneelta paikalta <3

Samalla muuten ihailen tässä muutamia silverjungle joulutuotteita! Laitan maanantaina niistä kuvia kunhan saan kaikki mallit eteeni! Tiedänpäs ainakin minkälaisissa jouluasuissa meidän pikkutonttuneidit liikkuvat tänä vuonna :)

Ei kommentteja: