torstai 12. tammikuuta 2012

hanskoja ja herkkuja :)

Monalisan postauksen innoittamana sain inspiksen päivittää lasten hanskavarastoa! Ne on meinaan oikeesti joku katoava luonnonvara, hanskat siis, sekä äidillä että tyttärillä. Sukkien lisäksi meidän talon uumenissa täytyy piileksiä kymmeniä hanskoja. Ja hiuslenkkuja. Ja pinnejä.

Mutta hanskat taas hetkeksi uusittu Reiman voimin: 2 x Tecit (malli Loru) ja 2 x villavuoriset (malli Boaval), vertailevaa tutkimusta tiedossa siis. Teceissähän on sisällä vanu + x-static hopealanka ja villavuorellisissa sitten villavuori :) Onko kokemuksia? Kumpi lämpimämpi/muita eroja ominaisuuksissa? Meillä on Elsamarialla ollut aiemminkin molemmat hanskat, enkä silloin huomannut ratkaisevaa eroa, mutta Annaliisa tuntuu olevan vielä kylmäsormisempaa mallia kuin isosisko, eli varmasti sormet kertovat tuloksia pian :)



Sen lisäksi että sormet pysyvät lämpinä on myös mahasta pidettävä huolta ;) Meillä päivän iltapala koostui homemade-suklaakakusta + homemade mansikkahillosta + lähikaupasta haetusta valion vanilja jätskistä. Ihanaa, ei ehkä niin terveellistä, täyttävää ja silloin tällöin välttämätöntä :)
Tässä vaiheessa täytyy kertoa että leipominen ei oo mikään meikätytön bravuuri, eli tämä -jostain sekalaisista ohjeista kasattu ja omia lisäksi sovellettu - resepti on havaittu toimivaksi ja aika hyvin aina onnistuvaksi!



                                             Niinan paras - ja ainoa - suklaakakkuresepti

                                                            3dl vehnäjauhoja
                                                            1tl leivinjauhoja
                                                            1tl suolaa
                                                            2 dl kaakaojauhetta
                                                            3dl sokeria
                                                            2dl fariinisokeria (reilu pari desiä)
                                                            n. yhden ison levyllisen verran suklaata rouhittuna sekaan
                                                            (laitan yleensä puolet tummaa ja puolet jotain muuta)
                                                            pari desiä sulatettua voita tai sitä juoksevaa rasvajuttua
                                                            4 munaa
                                                            kupillinen (n. 1dl) espressoa tai vahvaa kahvia

Valmistuspolitiikka on sekoittaa kuivat, sekoittaa märät ja sekoittaa kaikki. Reippaampi ehkä vatkailee jotain niistä tehokkaasti, minä en. Sitten koko höskä vuokaan, uuniin ja vajaa puoli tuntia 180 asteessa. Ja mielellään saa jäädä vähän"epäkypsäksi" keskeltä. Ja hyvää on :) Valmistusaika noin vartti + paisto.

Lisäksi tarjoiltiin mansikkahilloa, mansikat pakasteesta sulamaan, kohmeisina vähän soseutusta ja sitten hillosokerin ja vähän veden kanssa kiehumaan hetkeksi. Ja sittenhän meillä on hilloa :)




Iltapala oli siis oikein ihanainen, mutta sokeriannos teki tehtävänsä; neiti E sammahti vihdoin 21.30 noin tuhat laulua lauleskeltuaan ja miljoona juttua juteltuaan (normisti kuitenkin kasin aikaan...) Eli ei ihan joka ilta, mutta kuten sanottu: silloin tällöin välttämätöntä.

Öitä ja kauniita unia, äiti täällä taitaa samaisen sokerin voimin vielä hetken tehdä töitä!

                                                            


                                   

3 kommenttia:

Laura-Leena kirjoitti...

Kuulosta hyvältä ja helpolta kakulta, nam!

Anonyymi kirjoitti...

No totahan mä kokeilen, kuulostaa ja näyttää hyvälle.

Niinamaria kirjoitti...

Saa muuten nätin pinnan kakkuun jos tekee vielä päälle sellaisen "mokkapalakuorrutuksen tomusokerista, voisulasta, kahvista ja kaakaojauheesta! Ja on myöskin hyvänmakuista! Tai sitten oon joskus vaan ripotellut sitä tomusokeria päälle jotenkin sievästi :)