lauantai 7. tammikuuta 2012

wanted: ihmisiäelikkäs ihmisnäyttelijöitä siis. Tai siis lastenelokuvia joissa näyttelijöinä ihmisiä, oikeita ihmisiä eikä siis animaatiota ihmisäänillä. Ja vielä sellaisia leffoja jotka sopivat 1-3v. ikäluokkaan.
Meillä on ollut tämän joulun hitti äidin lapsuuden suosikki (silloin kyllä kirjana kun me oltiin varmaan maaaiiiilman viimeinen perhe johon videot tuli) eli P.L. Traversin kirja/Walt Dineyn filmatisointi Maija Poppanen ja iki-ihanainen Julie Andrews. En ole itse yleensä mikään Disney elokuvien suursuosija, mutta tämä on kyllä ihana, kirja/kirjasarja tosin vielä parempi. Ja jaksaa viihdyttää äitiäkin :)
Suosittelen kaikille jotka eivät ole nähneet - ja uudestaan niille jotka ovat nähneet.


Ja siksi siis nyt wanted ihmisiä, että tämä oikeiden ihmisten näyttelemä elokuva sai nämä liikkuvaiset laulavaiset tyttölapset kiinnostumaan ja innostumaan enemmän kuin yksikään animoitu auto tai ötökkä toistaiseksi on saanut. Ja aloin oikeasti miettimään, että mihin ne lastenelokuvien ihmiset ovat kadonneet...? animaatiota tulee animaation perään ja ovat aivan upeita, mutta, mutta... Tuleeko teille jotain mieleen?
Toinen mikä teki vaikutuksen sekä meillä että ystäväperheessä oli Heinähattu ja Vilttitossu, veikkaisin että samasta syystä + yeisen kauneuden ja värikkyytensä vuoksi. Mitä muuta tulee mieleen? Nuo Risto Räppääjät jne ovat varmaan isommille, ja meikäläinen on niin toivottaman vanhanaikainen äiti että nuo uudet hommat harvoin vetoavat...

Taustaa täytyy valottaa sen verran, että meillä katsotaan melkoisen vähän televisiota, minulla ei ole mitään sitä vastaan, mutta olen itse kasvanut aika televisiottomasti ja sama tuntuu jatkuvan ja siirtyvän seuraavalle sukupolvellekin. Lisäksi tätä toimintatapaa tukee lasteni elohopeamaisuus - paikallaan pysyminen kokonaisen elokuvan tai edes kokonaisen pikku kakkosen ajan on luokiteltu kategoriaan "erittäin haasteellista" :)

Meillä on muutamien valinnaisten elokuvien lisäksi suurimmassa suosiossa musiikki; joko soitettuna kuunneltuna, laulettuna tai ennen kaikkea tanssittuna. Ehkä siksi myös Maija Poppanen vetosi; musiikkia piisaa. Anskun kestomusasuosikkeihin lukeutuu pikkuoravien lisäksi Slash :)Ja Poppasesta vielä vähän: sieltä saatiin meille kotiutettua ah niin tarpeellista siivousintoakin siivousleikin myötä; ihmetystä ja närkästystä aiheuttaa tosin se seikka että meidän lelut ei sormia napsauttamalla kipittele itsekseen laatikoihin... Mutta yrittäminen on hauskaa ja siistiäkin tulee :)Ja muistin taas kaksi asiaa jotka niiiiin haluaisin tehdä ja ovat vieläkin tekemättä ;)
1. Lentää sateenvarjolla yli Lontoon (Helsinkikin käy jos Lontoo on liikaa nyt tähän väliin)
2.Nauraa niin että nousen kattoon (toistaiseksi pyöritään vain maassa kipurassa ja vedet silmissä)

Mukavaa lauantai-iltaa!

7 kommenttia:

Laura-Leena kirjoitti...

Maija Poppanen on iki-ihana!

Meillä tykätään Risto Räpääjistä, niissäkin on aika paljon musiikkia. Ja suosittelen teatteria! Niitä kyllä löytyy pienemmillekin:)

Monalisa kirjoitti...

Me katsottiin jouluna Vaahteramäen Eemeliä, J tykkäs E:lle se oli vähän kaukaa haettu. Vuoroteltiin pikku-serkkujen äidin kanssa lukemista :)

Niinamaria kirjoitti...

Kiitos Monalisa ja Laura-Leena vinkeistä! Risto Räppääjä on jo sovittu huomisillan leffaksi, eli huomenna kotiin vuokraamon kautta :)erityisesti tuo teatteri kiinnostaa myös, itse muistan pienenä suosikkini olleen Kolme iloista rosvoa Helsingin Kaupunginteatterissa, käytiin katsomassa äidin ja veljen kanssa ainakin kymmenen kertaa :) Onko teillä Laura-Leena jotain hyviä teatterivinkkejä?

Kaija kirjoitti...

Meillä on jonkun aikaa pyörinyt nurkissa mainoslehtinen lapsille suunnatuista DVD-elokuvista/sarjoista. Viltsu sitä on tykännyt selata ja nyt halusi "iltasaduksikin" luettavan niin tuli tarkemmin itsekin perehdyttyä sisältöön. Ja sieltähän löytyi liuta Astrid Lindgrenin elokuvia:Lotta, Katto Kassinen, Marikki, Melukylän lapset, Saariston lapset jne.. ja kaikki ihan oikeilla ihmisnäyttelijöillä:) Saariston lapset tais ainakin pyörii telkkarissakin sarjana joskus ja varmaan noita muitakin. Näitä täytyy ehkä hankkia koska MÄ haluisin kattoo;)Ihania!

Niinamaria kirjoitti...

Astrid Lindgren! On ihan unohtunut ne ihanuudet! Kiitos muistutuksesta Kaija! Meillä on Peppi Pitkätossuja katsottu, mutta kuten sanottu niistä saa tuollainen elohopeamainen kolmevuotias liikaa loistavia ideoita ;) esim. lattian pesu on parhaimmillaan kun kaataa vedet lattialle ja luistelee siinä harjat jaloissa... Saariston lapset ja Melukylän lapset täytyy kyllä ottaa elokuvalistalle seuraaviksi!

jarna kirjoitti...

Katto Kassinen! Siinä on monelle pikkuisellekin kivoja elementtejä.

Ja kiitos kun jätit sanasen blogiini, niin löysin tänne=)

Niinamaria kirjoitti...

Kiitos Jarna kommentista & vinkistä ja kiva että löysit tänne :) Ja miten sitä unohtaakin kaikki nuo ihanuudet; Katto Kassinenkaan ei olisi tullut pieneen mieleenkään... Kiitos siis -on sitten seuraavan elokuvaillan ohjelmistoon jotain takuuhyvää, noista uusista jutuista mitä kaupat ja vuokraamot on tulvillaan ei aina voi olla ihan varma varsinkaan näin pienelle väelle...