lauantai 1. syyskuuta 2012

Heippa kaikille!!!


Heipparallaa! Te varmaan luulitte (jos joku on viitsinyt tänne vilkaista... J ) jo että meikäläinen lopetti bloggailun tyystin tai katosi muuten vaan maailman – tai ainakin blogimaailman - kartalta. Ei nyt ihan mutta melkein kyllä, joka tapauksessa nyt täällä ollaan taas J Ja kiitokset teille jotka laitoitte viestiä ja kyselitte kuulumisten perään, elossa ollaan ja hyvin voidaan :)

Mullehan kävi siis niin, että tuolla elävässä elämässä tämän blogimaailman ja nettilän ulkopuolella alkoi tapahtumaan niiiiiin paljon; sekä ihania iloisia asioita että ikäviä surullisia asioita, sekä itselle että rakkaille ja läheisille; että kaikki veti jotenkin ihan sanattomaksi (ja sitä ei käy tälle allekirjoittaneelle usein…). Opin ja muistin siinä sivussa itsestäni sellaisen hankalan puolen että varsinkin niiden ikävien kanssa olen aikamoinen sulkeutuja, harrastan kovasti sellaista idioottimaista ”turha ruikuttaa, monella on asiat paljon huonommin, nyt se suu kiinni, pää pystyyn ja eteenpäin” – asennetta, ja sitten siinä tehokkaasti yritetään selviytyä itsekseen ja hymyillä ulospäin. Totuus on kuitenkin se, että joinain päivinä joutuu vaan tekemään vähän enemmän työtä nähdäkseen sen pilven hopeareunuksen ja useimpina päivinä ne ihan koko pilvet on hopeisia
Mutta joka tapauksessa kuluneisiin päiviin, viikkoihin ja kuukausiin on mahtunut paljonpaljonpaljon tapahtumaa, reissujakin muutama ja remonttia ja lapsien huikeaa kasvamista ja hieman viileästi ja nopeasti, mutta kuitenkin ihanasti ohi vierähtänyttä kevättä ja kesää.

Toivottavasti te kaikki täällä voitte mainiosti ja elämä hymyilee ja ihana syksyn odotus on päässyt vauhtiin! Mun mielestä on ollut ihastuttavaa kaivaa lapsille esiin pipoja ja hanskoja (ja siinä sivussa kiroilla kun ne on taas kasvaneet ja mikään ei mahdu ja taas täytyy ostaa uusia mikä on kivaa mutta kallista... jne jne jne…), mutta lapset ei nyt ole olleet ihan yhtä innossaan tästä… Alasti olis ihaninta ja kaikki sen päälle on vähän niin kuin mukavuuskynnyksen ylittelyä… Näin meillä ainakin, onko jossain joku lapsi joka viihtyy vaatteet päällä?!?! Mutta anyway, nyt meillä niin kerätään kesän ja alkavan syksyn satoa talteen (lue: sieni- ja marjahulluja) ja odotellaan lehtien kellastumista ja lehtikasoja innolla! Meillä vaan noita lehtiä on miljoonaksi että jonkun täytyisi varmaan taas muistaa asetella haravat valmiuteen ja muista ottaa ne sitten ajallaan käyttöönkin… Kuulun siihen ihmisryhmään jonka mielestä haravoiminen on ihan ihanaa – hetken verran. Ja sitten ne loput lehdet voi ajella keväällä ruohonleikkurilla silpuksi kasvavan ruohon sekaan, toimii laiskalle joka vuosi J

Tässä muutama otos kesästä ja reissuilta, meillä nuo reissut tuppaa aina olemaan sellaisia työlomia, mutta ihanaa on aina ollut – sekä työn että loman kannalta J Tuli jo ikävä kesää näitä kuvia laitellessa!!! 

Meillä kesä monesti alkaa motcross-kisoista; innokkaat pienet katselijat ovat erityisen mielissään myös tapahtumaan   kiinteästi kuuluvista popcorneista ja metrilakuista :)

  Portugalissa käväistiin Portossa, ei ollut ensimmäinen kerta mutta ei varmastikaan viimeinen. Ihana kaupunki; löytyy merenrantaa, upea vanha kaupunki, kaunis joenranta Unescon suojelukohteineen, portviinikellarit (maistelua ja edullisia ostoksia tarjolla ;)) ja sopivasti leikkipuistoja ja aktiviteetteja lapsille. Suosittelen!

Jokiristeily pitkin Douro-jokea kannattaa ehdottomasti kokea, saattaa tosin olla uuvuttava kokemus pienille risteilijöille joilla alkaa olla päiväuniaika <3

 

Ja kyllä oli sitten kuitenkin taas ihana päästä kotiin! Elsamaria lanseerasi tänä kesänä uuden version vanhasta sanonnasta ja se meni jotenkin näin: "muu maa mustikka ja oma maa mansikka ja sitten äiti leipoo niistä" :) Mutta joka tapauksessa on tämä Suomikin aika ihana!

Kotona odotteli terassiprojekti, tyttöjen huoneprojekti, siivous- ja pyykin pesu -projekti (näyttäisivät olevan kesken edelleen...), saunan aula projekti... Että pikkuhiljaa taas tartutaan harjaan, pensseliin, vasaraan ja poraan :) näistä lisää myöhemmin!

Kesän lopuksi ehdittiin kuitenkin pyyhkäistä vielä yksi reissu Aasian puolen kohteisiin, reissun kohokohta meille oli se että Elsamaria oppi uimaan! Ja koska mitään ei voi tehdä tässä perheessä tasaisen rauhallisesti niin nyt me myös hypätään altaaseen pää edelleä, piruetilla, kärrynpyörällä, pommilla, mahaplätsis, ja kaikkea mitä mieleen tulee... Ja syvään päähän tietysti ja uimataidoton pikkusisko perässä; n-y-t-nyt ja hyppy voi tapahtua missä kohtaa vaan n-kirjaimen ja nytin välissä.... Koppaaja saa olla valppaana! Mutta hauskaa oli ja lämmintä kyllä riitti :)


 

Matkailu avartaa - ja uuvuttaa :) tarvittiin ehkä noin kolme
pesukertaa ja siltikin hiekkaa oli vielä korvissa ja päässä...

Grilliruokaa! Tuoretta, hyvää, ja aika ihanat maisemat sekä
kokeille että ruokailijoille! 
Annaliisa <3
Että sellaista täältä pitkän vaitonaisuuden päätteeksi :) Meillä paistoi aamulla aikaisin ihanasti aurinko, mutta nyt se meni jonnekin piiloon :( Sienimetsään voisi siltiki kyllä kipaista :) Tosin toistaiseksi sato on yllättänyt negatiivisesti, parhaat toivottavasti vielä edessäpäin?!?
Ensin kyllä äidille yksi iso kuppi (tai ehkä kaksi...) lattea kiitos, joku ei saanut tänän enää unta kuuden jälkeen kun isompi lapsi höpisi jotain... Silmät siis auki kahvin voimalla ja nauttimaan alkaneesta viikonlopusta!

Ihanaa viikonloppua kaikille!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa lukea piiiiitkästä aikaa sun blogia! Nyt pääsi vielä lukemaan oikein monta postausta! Eli kyllä täällä on ainakin yksi käynyt kurkkimassa! ;) Suvi

Niinamaria kirjoitti...

Kiitos Suvi :)